• Wellbeing
  • 78972
  • 0

6 helppoa tapaa rentoutua nopeasti

6 helppoa tapaa rentoutua nopeasti

Tämän hetkinen tilanne ja epävarmuus tuo mukanaan varmasti stressiä meille monelle. Jokainen meistä kokee erilaiset tilanteet eri tavalla, josta syystä laadimmekin erilaisia keinoja, joita kokeilemalla rentoudut varmasti.

Rentoutuminen ei aina vaadi paljoa, vaan pienilläkin teoilla saadaan tehokkaasti laskettua stressitasoja ja rentoutettua mieltä ja kehoa. Kuitnekin on hyvä muistaa, että mikäli stressitasot ovat jatkuvasti koholla on syytä miettiä olisiko omissa elämäntavoissa mahdollisesti jotain sellaista mitä voisi muuttaa.

Relax and take it easy

Tässä teille hieman vinkkejä, millä unohdat ympärillä olevat asiat ja rentoutat mielesi ja kehosi. Kokeile mikä seuraavista keinoista sopii sinulle parhaiten ja jaa mielipiteesi meille!

1. Pureskele jotain

Esimerkiksi purkan pureskelu tai pastillin imeskely vie keskittymistäsi muualle ja et ehkä tunne oloasi enää niin stressaantuneeksi. Usko tai älä, mutta esimerkiksi purkan pureskelulla on todettu olevan positiivista vaikutusta stressihormonin laskussa sekä se voi helpottaa ahdistuksen tunteita. 

2. Ota päikkärit

Joskus on päiviä, kun ei vaan jaksa. Onneksi, aina ei tarvitsekaan! On täysin OK pitää päiviä, jolloin ei tee mitään ja on vaan – ja mikä onkaan mukavampi tapa viettää päivää, kun nukkuminen? 

Sleep all day

3. Hengitä

Keskity hengittämiseesi, hengitä sisään ja ulos, niin helppoa se on. Tunnet, pikku hiljaa, kuinka sydämesi syke hidastuu ja olosi helpottuu. Syvät hengitysharjoitukset ovat loistavia ja helppoja keinoja rentoutua.

4. Naura

Jos haluat rentoutua nopeasti, naura. Jos edes hauskimmat elokuvat eivät naurata, naura silti. Tekonaurukin voi tehdä ihmeitä mielentilalle, kokeile vaikka itse 😉

happy people laughing

5. Anna valon auttaa   

Valolla on ihmeellinen voima saada meidät tuntemaan itsemme pirteämmiksi. Kun kaipaat rentoutusta, mene ulos aurinkoisena päivänä ja etsi jokin mukava paikka, jossa viettää hetki, auringon valosta nauttien. Suomen syksyn sateisiin ja pimeisiin päiviin esimerkiksi kirkasvalolamppu on loisto hätäkeino!  

6. Kipin kapin lenkille

Liikunta on ehdottomasti yksi tehokkaimpia tapoja rentoutua ja jättää kaikki huolet taakse (ja samalla pysyt kunnossakin, ihan hyvä!) Liikunta voi olla mitä vaan mistä itse pidät – juoksua, kävelyä, tanssia jne. 

Leave a Reply